Nooit meer op dieet!
 

Mijn verhaal

Te zwaar en futloos.

Ik kampte met overgewicht, zat niet lekker in m’n vel. Ik was nooit blij als ik mezelf zag. Ik deed altijd enorm m’n best om “buiten beeld” te blijven. Vakantiefoto’s? De prachtige omgeving en het prettige gezelschap werden jaar op jaar vastgelegd maar bewijs dat ik er ook was? Zeer zeldzaam. Gefilmd worden op een feestje? No way.

Ik had weinig energie. Terwijl ik vroeger altijd enorm actief was had ik de puf niet meer om veel te doen. En wat doe je als je futloos bent? Juist, meer eten en nog minder bewegen. Ai. Natuurlijk wist ik dat ik niet goed bezig was en dat ik in actie moest komen. Ik probeerde wel eens een dieet maar dat was altijd van korte duur. Daar baalde ik dan weer langer van dan dat het hele diëten geduurd had.

Alles veranderde

Alles veranderde toen ik op zoek ging naar alternatieven om af te vallen. Ik heb namelijk een grondige hekel aan diëten (niet lekker, te ingewikkeld, vaak onpraktisch) en afvallen moest toch makkelijker èn lekker kunnen? Het bleek een stuk eenvoudiger te zijn dan ik had verwacht. Ik ging “gewoon” maar puur, vers en gevarieerd eten en ging weer meer bewegen. Ik leerde betere keuzes maken, keuzes die bij mij passen en die ik daardoor vol kan houden. Die keuzes werden gewoontes en zo ontwikkelde ik mijn eigen leefstijl 2.0.

Wauw, dat werkte!

Ik werd weer blij als ik mezelf in een spiegel of winkelruit zag en voelde me energiek en gezond. Ik kreeg positieve feedback over mijn vastberadenheid om op gewicht en in beweging te blijven. Ik merkte dat het anderen inspireerde om ook kritisch naar hun (eet)gewoontes te kijken. Dat was leuk!

En nu?

Inmiddels heb ik al jaren hetzelfde gewicht en dat kan ik gemakkelijk zo houden. En dat is echt geen graatmagere toestand maar een gewicht dat voor mij prettig en gezond voelt. Een gewicht dat ik stabiel kan houden terwijl ik toch ook regelmatig smul van iets lekkers bij de koffie of bij de borrel. Of lekker uit eten ga. Het is een kwestie van compenseren, soms iets meer, soms iets minder. Dat lukt omdat het geen dieet is waarbij ik me dag in dag uit straf maar omdat het mijn keuze, mijn leefstijl is.


Heerlijk om niet voor elk feestje de hele de kledingkast te hoeven passen en te balen dat niets past of staat. Ik heb inmiddels al jaren dezelfde kledingmaat, ik hoef kleding alleen weg te doen als het versleten is of als ik het volgens mijn dochters ècht niet meer aan kan.

Hoe fijn is het om in de spiegel te kijken en te denken: prima! Hoewel het mijn familie en vrienden weinig uitmaakte of ik vijftien kilo meer of minder woog, voor mij zelf scheelde het enorm. En tegenwoordig kan ook ik met foto’s bewijzen dat ik er bij was op die vakantie of dat feestje….

Ik voel me fit, heb altijd zin om lekker naar buiten te gaan en om te sporten. En die ene keer dat ik twijfel ben ik gauw over de streep als ik bedenk hoe voldaan en energiek ik me zal voelen nadat ik in beweging ben gekomen.


Dat fijne gevoel van het zelf in de hand hebben en blij zijn met je spiegelbeeld dat wil toch iedereen? Dat fijne gevoel van lekker in je vel zitten, je gezond en fit voelen moet toch voor iedereen weggelegd zijn? Ik zie genoeg mensen struggelen met hun gewicht. Ik gun hen harte wat ik elke dag ervaar: blij zijn met je lijf. Daarom werd ik leefstijlcoach.Wil jij dit ook? Klik hier voor mijn gratis E-book

 


Mijn visie

Iedereen kan een gezondere leefstijl ontwikkelen! Maak betere keuzes die bij je passen en waarbij je je goed voelt. Simpele, praktische keuzes waarbij geldt: kleine aanpassingen, groot verschil.

Eenvoudig vanuit eigen huis, tuin en keuken is vitaliteit verrassend dichtbij! Eet zo puur, vers en gevarieerd mogelijk en kom in beweging! Dan zijn er geen ingewikkelde diëten, poeders, shakes of dure sportprogramma’s nodig om een gezond gewicht te krijgen en te behouden.Als je me zou kennen zou je weten dat………

…      ik 25 jaar met veel plezier actief was bij Scouting. Dus wie even afdwaalt van het “juiste spoor” help ik zo weer op de goede weg! 

…      naar buiten gaan voor mij elke dag een must is (en dan verder dan van de deur naar de container); wandelen, buiten sporten, kamperen. Fantastisch aan buiten zijn vind ik de natuur en het weer zien, ruiken en voelen. Elke dag anders. Buiten ervaar ik rust en maak ik graag gebruik van alle voordelen van frisse lucht en daglicht.

…      ik thuis, tot grote hilariteit van mijn dochters, meestal op crocks loop. Zo makkelijk maar inderdaad, charmant is anders…

…      ik vooral hèèèèl bij word van wintersport. Sneeuw en skiën, mij kun je niet blijer krijgen! Daarvoor laat ik de zomervakantie schieten als het moet.

…      je altijd bij me aan kunt kloppen voor gezelschapsspelletjes; kaarten, bordspellen, het maakt me niet uit. Gezellig samen om de tafel. Pas wel op want ik ben heel fanatiek!

…      ik graag kook en bak, ik probeer vaak recepten uit. Meestal maaltijdrecepten, ik ben altijd op zoek naar nieuwe variaties. Af en toe een cake of taart. Lekkerrrr….

…      ik mezelf graag verwen met een voetenwarmertje in bed, een fijn boek erbij en dan zzzzz….lekker slapen.Nooit meer op dieet? Klik hier voor mijn gratis E-book.